top of page

~ NIEUW ~ Microneedling Therapie

Wat is een Microneedeling?

Door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, worden er hele kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Door deze kanaaltjes kunnen tot wel 80% meer werkstoffen dieper in de huid opgenomen worden. Doordat de naaldjes loodrecht en met een hoge snelheid de huid in gaan wordt de huid niet beschadigd, maar juist geactiveerd.

 

De behandeling wordt toegepast om algehele huidverbetering te realiseren. Hierbij spelen collageen en elastine een belangrijke rol. Deze vezels hebben grote invloed op de stevigheid en elasticiteit van de huid. Door zonlicht of het natuurlijke verouderingsproces neemt de aanmaak van deze vezels af. De behandeling met de Dermapen zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen (type 3) en elastine gestimuleerd wordt. Collageen type 3 is het blijvende collageen in onze huid en dus het beste om huidverbetering te bewerkstelligen. Een microneedeling behandeling zal ervoor zorgen dat de huid steviger en voller wordt en de huidteint egaler, frisser en stralender.

how-does-microneedling-work.webp
Schermafbeelding 2022-10-02 om 17.53.16.png

De behandeling

Wanneer we starten met de microneedeling behandeling brengen we eerst een serum van hyaluronzuur aan op je huid. Dit zorgt ervoor dat we zachtjes over de huid kunnen glijden tijdens de behandeling. Daarnaast komt het serum op deze manier in de juiste huidlaag terecht door de kanaaltjes die we maken. Met rechtlijnige en roterende bewegingen gaan we over het behandelgebied heen. De behandeldiepte kan variëren. Dit is afgestemd op het te behandelen huidoppervlak en de situatie.

De behandeling is zeer geschikt voor:

– (Acne) littekens

– Fijne lijntjes 

– Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)

– Doffe huid

– Grove huidstructuur

– Vergrote poriën

– Verslapte huid/ huidveroudering

– Rokershuid

Na de behandeling

Na de behandeling kan je huid warm aanvoelen en rood zijn. Dit verdwijnt binnen 12-48 uur. Blijvende en duidelijkere resultaten zullen zichtbaar worden na 3 tot 6 behandelingen, dit omdat de huid gaat "werken" de weken na de behandeling. (met intervallen van 2-8 weken tussen de behandelingen). 

Het is belangrijk om na de behandeling onderstaande punten op te volgen.

Hiermee bereikt u namelijk een optimaal resultaat:

– Directe blootstelling aan Uv-straling kan de genezing en de resultaten beïnvloeden. Gebruik daarom een zonnebrand product met SPF om de huid goed te beschermen tegen Uv-straling. Dit betekent dus ook geen zonnebank gebruik.

– Behandel de huid voorzichtig. Exfolieer (scrub/ peeling bijv.) de huid gedurende een aantal dagen na de behandeling niet, tot de huid weer tot rust is gekomen.

– Vermijd het gebruik van irriterende producten met parfum op het behandelde gebied.

Om het resultaat van de behandeling te versterken is een juist thuisgebruik van producten essentieel. Bij de behandeling zit dus een passend product advies wat aan te raden is!

De behandeling duurt 45 á 60 minuten en kost per behandeling € 82,50

Bent u benieuwd wat de behandeling voor u kan betekenen? Maak hier een afspraak.

bottom of page